Onze winkel in Genk is momenteel (nog)NIET OPEN
Notre magasin à Gembloux est FERMÉ pour l'instant.

Raineri Italiaanse specialiteiten logo

pic winkeloud

 

FAMILIETRADITIE EN KWALITEIT


ONS VERHAAL begint in het jaar 1949, toen nonno Giuseppe Raineri naar België emigreerde om er met zijn gezin een nieuw leven te beginnen.

Hij werkte er samen met zoon Basilio in de steenkoolmijnen van het Waalse bekken. Na enkele jaren krijgen zij de kans om een handelszaakje over te nemen in Aiseau. Het aanbod van Italiaanse voedingswaren was toen zeker niet zoals nu. Invoer van wijnen bestond toen al, maar voor de rest stelde de Italiaanse gemeenschap zich tevreden met producten die hier werden gefabriceerd. La Rondinella was pasta die toen per grote zakken werd aangekocht en per 100gr werd verkocht. De parmigiano smaakte helemaal niet naar parmigiano.
De invoer van wijnen werd in die streek gedaan door Panato. Basilio verkocht deze in het winkeltje en reed rond met zijn camionnetje voor de leveringen aan huis. Zelfs tot in de provincie Limburg werd er geleverd. De wijn kwam toen in grote houten tonnen (later in glazen flessen van 54 liter) aan en werd dan overgeheveld in kleinere glazen flessen van 5 liter en in typische stroflessen.

Basilio trouwde in Aiseau met Flora . Ze geraakten beiden gecharmeerd door Limburg en besloten daar een logementshuis met café en restaurant over te nemen in Waterschei – Genk.

Het verkopen van de wijn werd gewoon verder gezet . Wekelijks reed Basilio naar Charleroi om de aankoop te doen en dan weer verder te verkopen in Limburg.
familietraditie Na enkele jaren besloten ze om zelf een vrachtwagen wijn te importeren. Dit was een grote investering ook omdat niet alleen de wijn maar het vervoer , alsook de accijnzen en douanerechten moesten betaald worden.
Met Sartori uit Negrar werd er een grote stap gezet naar een toekomst van hard en veel werken.

In 1968 verhuizen zij naar Zwartberg. Hier besloten ze om een Italiaans winkeltje te openen. Deegwaren, tomaten en olie werden ook ingevoerd. Na Sartori ( Verona ) werd er nu ook wijn vanuit Toscane ingevoerd. Het wijnhuis Cecchi voegde zich als tweede toe aan het nu heel uitgebreide gamma.


pic etikettenIn 1982 stapt Gianfranco in de zaak en neemt deze dan in 1994 over.

De vraag naar nog meer diversiteit in de producten werd groot. Kazen, vleeswaren en conserven kwamen er nog bij. De verkoop werd ook uitgebreid naar horeca en andere verkoopspunten.

Het gebouw werd te klein en onpraktisch. In december 1998 word een totaal nieuw gebouw geopend. Een Enoteca ( wijnkelder) en een keuken waar traditionele afhaalgerechten worden klaargemaakt was onmisbaar.

Flora en Basilio kregen een gedenkteken als dank voor de oprichting van een fantastische zaak waarvoor ze hard en met veel overgave gewerkt hebben.

Kwaliteit aanbieden aan het klienteel is altijd een streefdoel geweest van de familie Raineri. Vandaag is Raineri een begrip geworden, niet alleen in Zwartberg en in Limburg, maar in gans België zowel bij de Italiaanse als bij de autochtone gemeenschap.

 
Raineri logo
 
Design by: J. Wouters -   Build by: CLING bvba